Ongewenst gedrag op het werk neemt fors toe!


Voor de werkgevers veroorzaakt het vooral ook een grote kostenpost. Ongewenst gedrag op het werk kost Nederlandse werkgevers op jaarbasis 1,7 miljard euro.

PSA-beleid; zo stelt u dit op als werkgever


Veel verzuim ontstaat als gevolg van PSA. Het is voor werkgevers belangrijk om een goed PSA-beleid op te stellen. Dit hoort onderdeel te zijn van de RI&E.

HR-afdeling kan geen integere vertrouwenspersoon zijn


Vaak wordt gedacht dat de HR afdeling prima kan optreden als integere vertrouwenspersoon, maar de praktijk leert dat dit niet zo is.

Seksuele intimidatie door collega; wat nu?


Seksuele intimidatie door een collega of leidinggevende heeft een grote impact voor het slachtoffer en de collega’s. Hierbij tips wat u moet doen!

Wetswijziging verplichte vertrouwenspersoon in behandeling genomen


Werkgevers zullen maatregelen en voorzieningen moeten treffen om te komen tot een goede opzet van de vertrouwenspersoon bij hun bedrijf of inrichting.

Pesten op de werkvloer; wanneer grijp je in?


Wat moet je nu doen als je zelf gepest wordt op de werkvloer, als je ziet dat een collega wordt gepest of als je als werkgever merkt dat er pestgedrag voorkomt op de werkvloer? Uw Vertrouwenspersoon vertelt je hier graag meer over.

10 Grootste ergernissen op het werk


Recent is er onderzoek gedaan onder 3500 werknemers naar hun top ergernissen op de werkvloer. Het blijkt dat een groot deel van de belangrijkste ergernissen zich op gedragsniveau bevinden.

Dit kan een vertrouwenspersoon voor je doen


Een vertrouwenspersoon is er in de eerste plaats om naar de klacht te luisteren, maar wijst daarnaast ook door naar passende hulp en ondersteuning. Er wordt actief meegedacht over een passende oplossing.

Zo creëer je een veilige werkomgeving in je bedrijf


Het team van Uw Vertrouwenspersoon geeft je graag een aantal handige tips om een veilige werkomgeving in je bedrijf te creëren. Het hebben van een vertrouwenspersoon speelt daarbij natuurlijk een centrale rol.

Vertrouwenspersoon of contactpersoon; maak duidelijk wat je bent!


De vertrouwenspersoon en de contactpersoon worden nogal eens door elkaar gehaald. Toch zijn de taken van de vertrouwenspersoon anders dan die van de contactpersoon. Verwar ze niet.